NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DOMOWE PRZETWORY » WĘDLINY

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 3 / 3    strony: 12[3]

Wędliny

  
jakubpiotr
23.03.2015 12:05:53
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #2075007
Od: 2013-4-5
No i w porządku.. ale dlaczego krzyczysz zarzucając innym ich bezduszność z racji zabijania i spożywania swoich 'przyjaciół'??
  
Electra29.03.2024 13:44:12
poziom 5

oczka
  
KoAla
23.03.2015 13:27:16
poziom 3



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Klępina, lubuskie

Posty: 110 #2075079
Od: 2014-1-15
Mało kogo stać na to, by trzymał zwierzęta tylko do towarzystwa czy ozdoby. To nie tylko koszty wyżywienia, ale również szczepienia, leki, weterynarz. Nie ma się co oburzać. Są gorsze rzeczy, o których nikt nie myśli na codzień.
  
LadyM.
23.03.2015 14:34:24
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie

Posty: 4536 #2075110
Od: 2013-3-22
Więc przyjmijmy, że są wśród nas mięsożercy i roślinożercy. I tak jest świat skonstruowany, że są tacy i tacy. Jedni trzymają zwierzęta tylko dla przyjemności, inni dla przyjemności i na pożywienie. I tyle w temacie.
A odnośnie mięsożerstwa, to mięsko się już marynuje. Jeść go prawdopodobnie nie będę, ale naszykuję domownikom, jak zwykle.
Pewnie po południu pójdę pozyskać nieco wiśni na wędzenie, bo od piątku ma u nas padać aż do wielkiego czwartku, więc mokre by było.
  
katolik
23.03.2015 15:34:36
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 140 #2075146
Od: 2015-2-20
Jakubpiotr jak Ty przyrządzasz koźlinę
  
jakubpiotr
23.03.2015 21:10:21
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #2075529
Od: 2013-4-5
Krzysztof, ja jestem od brudnej roboty, samym przyrządzeniem zajmuje się moja Pani Matka.. gdybym jednak miał sam sobie ją przysposobić do spożycia to postępowałbym tak ja ona.. czyli: marynata z majeranku, czosnku, soli, pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego.. i w chłodnym miejscu leżakuje minimum 24h, jeden mój klient trzymał w marynacie 72h i bardzo sobie chwalił.. no a później to już tylko brytfanna i do pieca, 180 stopni i do miękkości.. hmm - mam ślinotok.
  
Lhuna
23.03.2015 22:29:10
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wrocław/Oborniki Śląskie

Posty: 378 #2075672
Od: 2014-1-7
Lukrecja..ja nie jem mięsa i nie sądzę, żebym kiedys zaczęła, nie robię go dla nikogo, a kozy mam bo zawsze chciałam je mieć, i poza tym dla mleka dla swoich dzieci, bo niestety nie wierzę sciśle wegańskie dzieci ( sama spokojnie dałabym radę, ale tu się boję)..( więc pewnie jestem trochę "odjechana", ale sie nie narzucam..)

i chciałam Ci powiedzieć, w temacie- nie w temacie, że lektura tego forum rozszerzyła mi horyzonty o tyle, że juz rozumiem, że nie każdy kto hoduje i jada mięso to oprawca.. (np.

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

).

Atakowanie forumowiczów, tutaj, jest naprawdę nie na miejscu.

Moim skromnym zdaniem gorsi są ci którzy kupuja w sklepie schab w plastikowym opakowanku, udając że to coś co rośnie na drzewie,czy tam z fabryki, a gdyby zobaczyli zdjęcia z "Otwartych klatek", to by padli, bo ich "wrażliwa psychika" by tego nie zniosła.
Tutaj są naprawdę przyjaciele kóz.
wesoły
  
Beti
17.02.2016 15:30:01
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Milówka,Śląsk

Posty: 31 #2241109
Od: 2013-6-3
Wszystko fajnie.......moje zwierzaki też u mnie mają dożywocie-nawet kury żyją dokąd chcą.....tylko,że nie bierzemy jednej rzeczy pod uwagę:mała wojenka,kończy się cywilizacja-mając takie zaplecze,jak mamy,a wokół głód-większość z nas zmieniłby priorytety.
I w sumie fajnie,że my:hodowcy kóz,kur,itd ...mamy wybór.
  
Electra29.03.2024 13:44:12
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 3 / 3    strony: 12[3]

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DOMOWE PRZETWORY » WĘDLINY

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny