NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » DOMOWE PRZETWORY » DŻEMY, KONFITURY I TE PE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 4 / 4    strony: 123[4]

dżemy, konfitury i te pe

przepisy, uwagi, własna praktyka
  
Lhuna
03.09.2014 23:48:52
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wrocław/Oborniki Śląskie

Posty: 378 #1932592
Od: 2014-1-7


Ilość edycji wpisu: 1
Tylko kilka słoików zostało wesoły
Tak się zastanawiałam, ale miałam 150 kg, trzy wielkie skrzynki, dwie po 50 zł i trzecia gratis, argument finansowy w pamięci mi utkwił. Powidła z karobem, czyli "czeko-dżem. Wszystko bez grama cukru.
Połowa poszła na "sosik śliwkowy", pół-powidła do kaszy (jaglanej) dla dzieci ( i dorosłych), na śniadanie.
Tez uważam, że potrzebuję pieca, kuchni opalanej..do "kitwaszenia".

A propos śliwek to jest taki przepis na powidła bez mieszania, polecam.
Co do pomidorów, zajrzałam do książek. Skrodzka np. każe pasteryzować pomidory,
takie przeciery, ale odparowywane o 1/3 już nie,. czy tam w mieszankach redukowane też nie, więc uwierzyłam z przepis z linka
  
Electra19.04.2024 19:51:48
poziom 5

oczka
  
waia
23.10.2014 13:49:11
Grupa: Użytkownik

Posty: 1 #1965735
Od: 2014-10-23
Zrobiłem ostatnio dżem według przepisu znalezionego na stronie i muszę przyznać, że jest wyśmienity. Niestety juz nie pamiętam nicku usera który podał przepis.. bo tylko spisałem i wziąłem się za konfitury ale musze pogratulować... tylko nie wiem komu wesoły
_________________
telewizja przemysłowa dla małych przedsiębiorstw
  
LadyM.
23.10.2014 15:20:35
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie

Posty: 4536 #1965789
Od: 2013-3-22
A ze z czego był?

Przejdz do góry strony<<<Strona: 4 / 4    strony: 123[4]

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » DOMOWE PRZETWORY » DŻEMY, KONFITURY I TE PE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny