Ser podpuszczkowy - wykonanie |
Zgadza się,twaróg bez podpuszczki. Ja zioła dodaję podobnie jak Monika,gdy już skrzep,częściowo odcieknie z serwatki. Mieszam ręką,przewracam na wszystkie strony,wtedy zioła są równomiernie rozłożone. No i trzeba trochę ich dodać,zależy jakie to zioła i jak intensywne smaki lubisz. Tak jeszcze dla wiadomości.Ja nieraz nie mogę się doczekać aż serek lekko dojrzeje,ale nie lubię serów bez soli,więc razem z ziołami dodaję sól,wtedy serek,nawet świeży nie jest mdły,czy bezsmakowy. Dzisiaj robiłam jakiś inny rodzaj serka,zobaczymy co wyjdzie Proszę się nie śmiać,robiony metodą "wyjdzie-nie wyjdzie" Lubię kombinować "po swojemu",dzięki temu wiem,że mam "niepowtarzalne serki" No,teraz to mam dopiero "swoje,wielkie ego" Nie martwcie się,jak będzie jadalny,podzielę się swoimi pomysłem. |