Ser podpuszczkowy - wykonanie
Zgadza się,twaróg bez podpuszczki.
Ja zioła dodaję podobnie jak Monika,gdy już skrzep,częściowo odcieknie z serwatki.
Mieszam ręką,przewracam na wszystkie strony,wtedy zioła są równomiernie rozłożone.
No i trzeba trochę ich dodać,zależy jakie to zioła i jak intensywne smaki lubisz.
Tak jeszcze dla wiadomości.Ja nieraz nie mogę się doczekać aż serek lekko dojrzeje,ale nie lubię serów bez soli,więc razem z ziołami dodaję sól,wtedy serek,nawet świeży nie jest mdły,czy bezsmakowy.
Dzisiaj robiłam jakiś inny rodzaj serka,zobaczymy co wyjdziewesoły
Proszę się nie śmiaćwesoły,robiony metodą "wyjdzie-nie wyjdzie"wesoły
Lubię kombinować "po swojemu",dzięki temu wiem,że mam "niepowtarzalne serki"bardzo szczęśliwybardzo szczęśliwybardzo szczęśliwy

No,teraz to mam dopiero "swoje,wielkie ego"bardzo szczęśliwybardzo szczęśliwybardzo szczęśliwy
Nie martwcie się,jak będzie jadalny,podzielę się swoimi pomysłem.


  PRZEJDŹ NA FORUM