Mleko- walory smakowe i zdrowotne
mleko jako lek i pokarm
niestety nie mogę się zgodzić, że wszystko co unosi się w powietrzu wokół nas, jest w składzie takie samo od stuleci; wspomnę tylko o ogromnym użyciu paliw kopalnianych.. wracając do mleka; w większości poradników serowarskich mówi się: robimy ser 'typu' ..., dlaczego typu, ano dlatego że każde mleko, będąc samym w sobie żywym organizmem, którego skład jest zależny od otoczenia na każdym etapie 'produkcji' jest specyficzne w składzie i smaku dla każdego miejsca. powinniście, też chyba wiedzieć, że dając dokładnie to samo mleko, dwóm osobom, które zrobią ser w tym samym miejscu, wykonując dokładnie te same czynności a otrzymają dwa różne w smaku sery. dlatego nie pasteryzujcie. trzymajcie higienę. jeśli sprzedajecie mleko/sery to uświadamiajcie klientów, że wasze produkty nigdy nie będą za każdym razem takie same (moim zdaniem to ich urok) a ekologiczne to nie znaczy piękne, to nawet nie znaczy smaczne, to przede wszystkim ZDROWE. uffzakręcony


  PRZEJDŹ NA FORUM