Ser podpuszczkowy - wykonanie |
Esti pisze: Zarejestrowałam się na agrovis, przepisy faktycznie świetne i prosto napisane. Problem tylko taki, że mają kultury bakterii pakowane w fiolki na 100-200 l. Czy nie mają mniejszych opakowań? Ewentualnie gdzie takie kupić? Bo jednak z nas amatorów mało kto robi ser z takich ilości mleka. @Esti Niestety nie umiemy TU wkleić zdjęcia ale wysłaliśmy Ci na Priv. kultury są pakowane w plastikowe fiolki zamykane korkiem.Nie ma problemu z podzieleniem fiolki n.p. na 10 porcji(wsypujesz 1/10 fiolki). Przechowujesz szczepionkę w zamrażarce(długie terminy przydatności są mrożone i liofilizowane) Tak więc, możesz szczepić ilości mleka według uznania Jeśli możesz to wklej nasze zdjęcie TU w odpowiedzi to pewnie wielu osobom wyjaśni sprawę |