Ser podpuszczkowy - wykonanie
No, dobra, to częśc odda a częśc przerobi.
Rachunek jest prosty: 7x 0,8 zet= 5,6. 1kg sera wiejskiego sprzedawanego z domu to minimum 10zet. Czyli jednak cóś zostaje.

Mam niedaleko babkę o 2 krowach. Nie sprzedaje mleka, tylko twaróg. 2 razy w tygodniu. Odbiorców ma mnóstwo, choć liczy po 12zł/kg.
I tak jej się opłaci, chociaz u nas nie istnieje skup i to mleko mogłaby po ludziach sprzedać po 3 zł/litr.

Pani fermowa krowia oddaje mleko do mleczarni (specjalnie do nich przyjeżdża cysterna z Trzebowniska) Ale zaczęła robić krowi podpuszczkowy. Nie wiem po ile sprzedaje, ale nabywcy sa i chwalą, że dobry. Na brak zajęć nie narzeka, bo 4 dzieci, dom i krowia ferma, więc z nudów tego sera nie robi...


  PRZEJDŹ NA FORUM