| |
romaszka | 15.01.2015 16:24:09 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Wola Uhruska
Posty: 99 #2023928 Od: 2013-4-25
| Czy robicie masło/śmietanę (kozie oczywiście ) na sprzedaż? W jakiej cenie sprzedajecie? _________________ Pozdrawiam. Ałła. |
| |
Electra | 01.11.2024 01:40:09 |
|
|
| |
Czarna | 15.01.2015 19:37:40 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Strzegom, dolnośląskie
Posty: 18 #2024048 Od: 2015-1-12
| Ja mleko sprzedaję za 6 zł, twaróg 45, ricotta 45, solankowy (świeży podpuszczkowy solony) 50, w oleju 60 kg, lub 10 za słoik dżemówka, wędzony 60, panir (u mnie nazwany przez klientów "cymes") 50, nauczyła mnie go robić Malwina71 |
| |
jola1979 | 15.01.2015 22:01:13 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Buk okolice Poznania
Posty: 2239 #2024225 Od: 2013-3-21
| Ja robiłam masło kilka lat temu.No i kilka razy sprzedałam pani,która była moją stałą,klientką. Tak mi marudziła,że sprzedałam jej masło.Za 150g brałam 8zł.
|
| |
LadyM. | 15.01.2015 23:31:04 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #2024294 Od: 2013-3-22
| Będąc w moim rodzinnym mieście robiłam zakupy w delikatesach centrum i zaskoczona zostałam widokiem na sklepowej półce masła koziego. Była to jakaś mała kostka, mniejsza niż zwykłego masła za ok 10zł |
| |
Milka | 02.02.2017 14:54:19 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: śląsk
Posty: 15 #2391462 Od: 2016-9-13
| Witam, mam pytanie jak na dzień dzisiejszy kształtują się ceny Waszych produktów? My do grudnia sprzedawaliśmy jedynie mleko po 10 zł/l (śląskie). Teraz po wykotach i odstawieniu maluchów chcemy ruszyć z większym asortymentem. Planujemy spróbować zrobić kozi jogurt. Czy macie może doświadczenia z produkcją jogurtów? Będę wdzięczna za informacje. |
| |
Dobra_Zagroda | 07.02.2017 17:32:16 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: świętokrzyskie
Posty: 37 #2393333 Od: 2016-4-9
| Milka pisze:
Witam, mam pytanie jak na dzień dzisiejszy kształtują się ceny Waszych produktów? My do grudnia sprzedawaliśmy jedynie mleko po 10 zł/l (śląskie). Teraz po wykotach i odstawieniu maluchów chcemy ruszyć z większym asortymentem. Planujemy spróbować zrobić kozi jogurt. Czy macie może doświadczenia z produkcją jogurtów? Będę wdzięczna za informacje. Kup jogurtownicę, kultury bakterii YO i do roboty!!! |
| |
CheNelly | 07.02.2017 18:09:14 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Dzierżoniów, Dolnośląskie
Posty: 270 #2393348 Od: 2015-5-28
| Jak masz zaufany piekarnik albo termometr, żeby go sprawdzić, to też w piekarniku można w dużym garnku. Ja zostawiam w nagrzanym do 38 stopniu przez 2 - 3 godziny, a potem owijam ręcznikiem i zostawiam na całą noc.
|
| |
reneta | 07.02.2017 18:21:30 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 224 #2393356 Od: 2013-8-6
Ilość edycji wpisu: 1 | Jeśli ma zamiar sprzedawać ten jogurt, to lepiej zainwestować jednak w jogurtownicę i bakterie. Dobrze by było, żeby ten jogurt był powtarzalny, zawsze prawie taki sam. Dla siebie można eksperymentować, bo i tak się zje ze smakiem jak nawet inny wyjdzie.
|
| |
Dobra_Zagroda | 09.02.2017 09:44:20 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: świętokrzyskie
Posty: 37 #2393983 Od: 2016-4-9
| można dokupić słoiczków do tej jogurtownicy i podniesie to nie tylko cenę ale i estetykę sprzedaży, a wiadomo że produkty kozie nie są tanie, więc i tak zarobisz |
| |
CheNelly | 09.02.2017 09:58:55 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Dzierżoniów, Dolnośląskie
Posty: 270 #2393987 Od: 2015-5-28
| Mi zawsze wychodzi taki sam, ale właśnie trzeba znać swój piekarnik. No i dzięki temu mogę robić 5 litrów jogurtu niskim kosztem. Potem i tak go przelewam do słoiczków. |
| |
LadyM. | 09.02.2017 10:06:31 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #2393994 Od: 2013-3-22
| No, ale taki przelewany jest zbełtany, a jakby rozrobić w tym pięciolitrowym garze i od razu wlać do słoiczków, to potem w słoiczku taki piekny skrzep. |
| |
Electra | 01.11.2024 01:40:09 |
|
|
| |
Dobra_Zagroda | 09.02.2017 10:16:25 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: świętokrzyskie
Posty: 37 #2393996 Od: 2016-4-9
| zależy kto ile sprzedaje |
| |
LadyM. | 09.02.2017 10:45:41 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Podkarpacie
Posty: 4536 #2394014 Od: 2013-3-22
| Zależy, ale jak się robi 5 l, to chyba jest taka potrzeba. I nawet jak rodzina zje, to słoiczki można powtórnie użyć. Ja robiłam dla rodziny i woleli od razu w słoiczkach, bo na przelewany mówili BLEEE! A w piekarniku nawet tych słoiczków, dwuwarstwowo się trochę zmieści. |
| |
CheNelly | 10.02.2017 01:33:01 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Dzierżoniów, Dolnośląskie
Posty: 270 #2394337 Od: 2015-5-28
| U mnie latem idzie litr jogurtu dziennie, więc potrzeba jest A jogurtownica to nie ukrywam spory wydatek i największe z takich domowych mieszczą 2 litry. My wolimy taki zbełtany i dopiero potem do słoiczków przelewany - do każdego dodaję inny smak (mam takie sprytne frużeliny czy coś takiego, w każdym bądź razie takie dodatki do jogurtu organiczne, bez gmo itp.), więc od razu mogę zrobić różne smaki z jednej partii. |
| |
Bucia | 10.02.2017 19:35:14 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 231 #2394698 Od: 2014-3-10
| Gdzie i jakie kultury kupujecie do yogurtu? |
| |
Dobra_Zagroda | 11.02.2017 09:05:18 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: świętokrzyskie
Posty: 37 #2394831 Od: 2016-4-9
| tutaj https://sklep.serowar.pl/ |
| |
Dobra_Zagroda | 11.02.2017 09:06:25 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: świętokrzyskie
Posty: 37 #2394832 Od: 2016-4-9
| tutaj https://sklep.serowar.pl/ |
| |
Electra | 01.11.2024 01:40:09 |
|
|