NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWÓRSTWO » TWARÓG ORAZ TWARÓG PODPUSZCZKOWY

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 7 / 7    strony: 123456[7]

Twaróg oraz twaróg podpuszczkowy

  
Brzozo
01.05.2022 22:43:01
poziom 2

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Uniejów

Posty: 90 #7955307
Od: 2020-3-30
Witam, ja robię twaróg w następujący sposób. Mam ok 5l mleka dziennie i doje rano i już wlewam do garnka stalowego na ukwaszenie i z wieczornego doju dolewam po dwóch dniach mam już fajne zsiadłe mleko. Biorę drugie 5l świeżego mleka i je gotuję i wlewam do garnka z tym zsiadłym mlekiem mieszam i odrazu widać jak wytrąca się skrzep. Twarożek wychodzi super śmietankowy.
Mam pytanie może ktoś wie czy mogę zagrzać mleko słodkie do 70c żeby nie tracić tych dobrych właściwości czy jednak muszę zagotować.
Ile wychodzi wam twarogu?
  
Electra27.04.2024 13:48:26
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 7 / 7    strony: 123456[7]

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWÓRSTWO » TWARÓG ORAZ TWARÓG PODPUSZCZKOWY

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny