NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWÓRSTWO » DANIA Z BARANINY

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Dania z baraniny

Dzielmy się przepisami :)
  
monia8366
12.04.2013 23:18:45
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1313693
Od: 2013-3-21


Ilość edycji wpisu: 1
    jakubpiotr pisze:

      lussy pisze:

      hehehe wesoły po spróbowaniu 1wsza byś łapała następną,,,są grzechu wartewesoły daję słowo "niebo w gębie"wesoływesoływesoły
    gdybyś znalazła czas na zamieszczenie jakiegoś przepisu,byłbym wdzięcznywesoły

_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
Electra25.04.2024 05:36:14
poziom 5

oczka
  
monia8366
12.04.2013 23:24:11
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1313709
Od: 2013-3-21
Ja zacznę od swojego ulubionego przepisu wesoły
Baranina po góralsku wesoły

100 dag baraniny bez kości
tłuszcz
2 dag mąki
150 ml śmietany
20 dag jabłek
4 dag tartego chrzanu
100 ml octu
woda
sól,pieprz,sok z cytryny do smaku
Mięso umyć i zalać wrzącym octem wymieszanym z wodą (1 szklanka) i przyprawami. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie wyjąć, pokroić na kotlety natrzeć solą z czosnkiem, posypać przyprawami i mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na cząstki, połączyć ze śmietaną, chrzanem i przyprawami. Zalać kotlety, dusić kilka minut i przyprawić.

_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
lussy
12.04.2013 23:25:39
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 171 #1313714
Od: 2013-4-12
ee pełny przepis mnie przerósł... przeniesiesz tamto?
  
monia8366
12.04.2013 23:26:40
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1313717
Od: 2013-3-21
    lussy pisze:

    to proste wesoły- podstawa to przyprawa do gyrosa /kamis prymat kotatyń -mi inne nie smakują /, czosnek -kategoryczne nie dla przypraw do wieprzowiny itp przy baranie--ja nie lubie cebuli w baranie ale to kwestia gustu-dusisz/pieczesz aż zacznie się rozpływać w ustach =długo i średni ogień

    bardzo dobry jest też w wersji na tzw dziko jałowiec i pieprz czosnek i liść
    albo rozmaryn oliwa i czosnek

_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
lussy
12.04.2013 23:28:22
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 171 #1313724
Od: 2013-4-12
a niech Was ,,, głodna się zrobiłam a brak owcy w zamrażarce ...okrutne,,,,,wrryyy
  
jakubpiotr
13.04.2013 00:05:39
poziom 5

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Tylin k/Częstochowy

Posty: 792 #1313787
Od: 2013-4-5
jaki mięsożercapan zielony dobrze dobrze - przy takiej ilości pracy - dobrze zjeść to podstawawesoły
  
lussy
13.04.2013 00:10:25
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 171 #1313790
Od: 2013-4-12
baranina po prostu jest boska=dobrze zrobiona wesoływesoływesoły ogólnie to mięsa nie lubię
  
weszynoska
13.04.2013 06:34:54
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie/Leśniówka

Posty: 325 #1313843
Od: 2013-3-24
Tylko skąd wziąć baraninę zakręcony

<100 dag baraniny bez kości>

chwilę się zastanawiałam ile to jest 100 deko jęzor
  
monia8366
13.04.2013 09:50:17
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1314016
Od: 2013-3-21
    weszynoska pisze:

    Tylko skąd wziąć baraninę zakręcony

    <100 dag baraniny bez kości>

    chwilę się zastanawiałam ile to jest 100 deko jęzor


No co ty na Podkarpaciu baraniny znaleźć nie możesz ?jęzor
_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
LadyM.
10.05.2013 22:37:41
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Podkarpacie

Posty: 4536 #1437929
Od: 2013-3-22
    LadyM. pisze:

    jak gulasz to tylko wołowy


    jakubpiotr pisze:

    taki najlepszy, czy z wieprzowiny z reguły się gulaszu nie robi? bo ja się na kuchni nie znam za bardzo.


    lussy pisze:

    eeee z baraniny jest najlepszy na świecie oczkomniam, mniam,mniam


Przwdziawy gulasz jest tylko z wołowiny,
Z wieprzowiny jasne, że sie robi, chćby ze względu na porównanie cen wieprzowina/wołowina.
Z baraniny to juz nie gulasz, ale baranina jest super. Tylko skąd ja wziąć. Bo ja ostatnio jadłam za kartkowych czasów, kiedy wszystko mięso było na kartki z wyjatkim baraniny.
A, zapomniałam, jadłam 2 lata temu u brata, barana pieczonego nad ogniskiem (dokładnie piekł się w wędzarni u znajomego - pyszota było), ale brat ma jakies tam dojścia w Bieszczadach.
  
monia8366
24.09.2013 21:20:13
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: Częstochowa

Posty: 4621 #1607986
Od: 2013-3-21
Mam teraz ważne pytanie, czy ktoś z was jadł baraninę z owcy rackiej inaczej zwanej śruborogiej? jest smaczna ? nie ma posmaków? jak hodowlą ?
_________________
http://powr-t.blogspot.com/
  
Electra25.04.2024 05:36:14
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWÓRSTWO » DANIA Z BARANINY

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny